Sådan Spilles Blackjack

Blackjack reglerne er ganske enkle, hvilket er fint, når du blot er klar over, at selv om reglerne er enkle, så er der mange finesser at lære og teknikker at afpudse, hvis du ønsker at blive en rigtig god Blackjack spiller.

Før du spiller må du lære dig kortenes værdi, så du kan dem i søvne:

Kortene fra 2 – 9 gælder deres pålydende værdi; 9=9, 8=8 o.s.v.

Tiere, knægte, damer og konger tæller 10

Esset kan gælde 1 eller 11, efter hvad der passer dig bedst.

I Blackjack gælder det om at få 21, eller at komme så tæt på 21 som muligt – uden at gå over. Får du over 21, har du tabt spillet og din indsats. At gå over kaldes at gå ”Bust”.

I Blackjack online spiller du kun mod dealeren, og spillet starter med at du placerer din indsats og dealeren giver dig to kort med billedsiden nedad og sig selv 2 kort, hvoraf et af kortene vender billedsiden nedad og det andet vender billedsiden opad. Du kender med andre ord – et af dealerens kort.

Hvis du får Blackjack  (21) på de første to kort, så har du vundet spillet og vinder din indsats 3 : 2. Såfremt dealeren også har blackjack, så får du din indsats tilbage, og spillet har ingen vinder.

Hvis du ikke har Blackjack skal du nu beslutte, hvorvidt du vil trække et kort mere – ”Hitte”, eller om du vil ”Stå”, hvilket vil sige afstå fra at trække et kort. Risikoen for at gå Bust, når du trækker det næste kort er jo altid tilstede.

Den, der kommer tættest på 21 eller får Blackjack, har vundet spillet. En Blackjack, der består af et es og et kort med værdien 10 vil altid slå en Blackjack, der består af tre kort – f.eks. 4 +  7 + 10.

Efter denne korte introduktion til Blackjack, skulle du gerne have opdaget, at et af de spørgsmål, det betaler sig at finde svaret på er; hvordan ved jeg, hvornår jeg skal stå og hvornår jeg skal hitte?